De ce panda roșu este în pericol de dispariție

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Ursul panda roșu, panda mai mic sau raton roșu, numit științific Ailurus fulgens Este un animal care încetul cu încetul devine din ce în ce mai cunoscut în întreaga lume. Este un animal cu o blană care atrage atenția și are un aspect adorabil și amuzant, deoarece are un aspect care amestecă pe cel al unui urs panda cu cel al unui raton și chiar al unei vulpi.

Este în pericol de dispariție încă din anii 90 și situația sa, deocamdată, nu pare să se îmbunătățească. Răspunsul la de ce panda roșu este în pericol de dispariție este că toate motivele sunt din cauza acțiunilor oamenilor. Dacă doriți să aflați detalii despre caracteristicile ursului panda roșu, inclusiv răspunsul complet la situația ta de risc, continuă să citești acest articol Green Ecologist unde vei găsi tot ce cauți.

Familia și subspecia panda roșie

Este cunoscut în general ca un panda roșu sau mai puțin, dar există zone în care este numit panda mic, panda băiat, raton roșu sau urs panda roșu, deși trebuie avut în vedere că în realitate nu un urs (familie Ursidae), astfel încât, în ciuda asemănărilor sale sub diferite aspecte, nu are legătură cu panda uriaș și nici nu este un raton (familie Procion). În studii științifice recente s-a demonstrat că nu are nicio relație directă cu panda și i-a oferit o familie proprie, Ailuridae, motiv pentru care panda mai mic este cunoscut sub numele de ailurido. În plus, există două subspecii ale acestui animal: Ailurus fulgens fulgens sau panda roșu occidental sau mai mic și Ailurus fulgens styani sau panda roșu styans sau mai mare.

Masculii cântăresc între 4,5 kg și 6 kg, iar femelele între 3 kg și 4,5 kg, deci ca mărime sunt adesea comparați cu o pisică domestică de talie medie. Înălțimea sa este între 30 cm și 60 cm la greabăn și blana este culoare maro-roscat, cu unele zone ale feței și urechilor mai deschise, iar altele precum burta și picioarele mai închise la culoare. Coada sa groasă și stufoasă, cu inele în tonuri de maro mai deschis, îl ajută să se încălzească pe vreme rece și să se acopere pentru somn, precum și să aibă echilibru și să se țină bine în ramurile copacilor. Are gheare parțial retractabile și degetul mare fals, o prelungire a osului încheieturii, care îl ajută să se prindă bine de ramuri.

Sunt animale solitare și, fiind adulți, se leagă doar de pereche. Femelele nasc intre 1 si 4 pui primăvara și vara, dar masculii nu sunt interesați de descendenți. Astfel, tot femelele solitare își cresc puii în bârlog timp de 90 de zile.

Habitatul panda roșu, unde trăiește?

The Ailurus fulgens trăiește în junglele de mare altitudine ale continent asiatic și împarte zone de habitat pentru panda uriaș, dar cel mai mic este mai răspândit în teritoriu. Habitatul său sunt munții din nordul Myanmarului (Birmania), Nepal, regiunile centrale și de sud ale Chinei și partea de nord-est a Indiei. Deși este răspândit în diferite zone din patru țări, dimensiunea și densitatea populației sale au fost mult reduse.

Viața de noapte a panda mai mic din copaci

Aceste animale au o viață de noapte, este atunci când sunt cele mai active și dorm ziua, așa că ies să caute hrană din amurg până în zori.

Sunt animale arboricoleEi trăiesc practic tot timpul până la copaci și coboară doar dacă este cu adevărat necesar. Prin urmare, ei dorm, se hrănesc și interacționează mereu în copaci și, din acest motiv, au evoluat dezvoltând gheare și coadă speciale pentru acest tip de viață.

Dieta panda roșii

Sunt animale omnivore iar unul dintre alimentele sale principale este bambusul, dar mănâncă și rădăcini, fructe, fructe, în special ghinde, ouă, insecte și, în perioadele care ar putea avea nevoie de un aport suplimentar de proteine, unele păsări și mamifere mici.

Panda roșu este în pericol de dispariție, de ce?

Conform diferitelor studii care au fost efectuate în ultimele două decenii, Urșii panda roșii sunt în pericol de dispariție încă din anii 90. De fapt, studii sunt încă în curs și în prezent în jurul unora 2.500 de adulți maturi în sălbăticie, o cifră destul de scăzută deși, desigur, sunt mai multe exemplare în captivitate.

Unele dintre studiile care au fost efectuate și care ne pot oferi date precum când această specie a început să fie amenințată și detalii despre caracteristicile ei sunt următoarele:

  • Studiul realizat de Bing Su, Yunxin Fu, Yingxiang Wang, Li Jin și Ranajit Chakraborty privind „Diversitatea genetică și istoria populației panda roșie (Ailurus fulgens) așa cum se deduce din variațiile secvenței ADN mitocondrial” și publicat în Molecular Biology and Evolution, volumul 18, numărul 6, 1 iunie 2001, paginile 1070-1076.
  • Studiul efectuat de Fuwen Wei, Zuojian Feng, Zuwang Wang și Jinchu Hu pe Distribuția actuală, starea și conservarea pandalor roșii sălbatici Ailurus fulgens în China ” și publicat în Conservarea Biologică Volumul 89, Numărul 3, august 1999, paginile 285-291.

În aceasta din urmă putem observa că la mijlocul anilor '90 habitatul acestei specii în China a scăzut considerabil și, prin urmare, numărul indivizilor ei. Mai exact, în provinciile Gansu, Qingahi, Shaanxi și Guizhou erau deja dispărute. Astăzi impactul negativ asupra acestei specii este și mai mare și situația ei s-a înrăutățit până la punctul în care oamenii au defrișat mai mult de 50% din habitatul panda roșu și l-au vânat pentru a-l captura de viu și a-l vinde grădinii zoologice și ca animal. ceva ilegal în diferite țări ale lumii.

Cu toate acestea, Lista Roșie a speciilor amenințate a IUCN indică faptul că această specie în 2008 a fost luată în considerare în statut vulnerabilCu alte cuvinte, începuse să-și revină, lăsând în urmă starea de pericol, dar estima și că tendința populației este în scădere, pierzând volum an de an. Prin urmare, atunci când informațiile sunt actualizate, este probabil ca acest mic mamifer să fi revenit în starea de pericol, mai ales văzând cele mai recente cifre ale populației sale în sălbăticie.

Unii oameni se întreabă care este prețul panda roșu pentru că vor să cumpere acest animal pentru a-l avea ca animal de companie, lucru care este o mare greșeală deoarece nu a fost domesticit niciodată și trebuie să trăiască în libertate pentru a prospera. Într-o casă nu îi putem oferi condițiile de care are nevoie pentru a fi sănătos, fizic și psihic, nici pentru a se putea reproduce și supraviețui corespunzător.

Dacă doriți să citiți mai multe articole similare cu De ce panda roșu este în pericol de disparițieVă recomandăm să intrați în categoria noastră de Animale pe cale de dispariție.

Vei ajuta la dezvoltarea site-ului, partajarea pagina cu prietenii
Această pagină în alte limbi:
Night
Day